RECENSION | ”In i labyrinten” av Sigge Eklund

Jag har lyssnat på Alex och Sigges podcast en längre tid och blev nyfiken på deras böcker. Därför började jag med ”In i labyrinten” av Sigge Eklund! Det här är en psykologisk spänningsroman som utforskar människans innersta mörker. Ja, den är djup och mörk, men ja den är också väldigt bra. 

Sammanfattning av handlingen (Inga spoilers):

Två intellektuella och välutbildade föräldrar trasslar in sig i sina psykologiska analyser av deras elvaåriga dotter, Magda, och glömmer bort att faktiskt finnas där för henne på riktigt. I deras frånvaro händer det något med Magda. Föräldrarna känner inte längre igen sin tystlåtna och slutna dotter. Plötsligt en dag är hon försvunnen. Ett mysterium som involverar många människor och tidsperioder tar sin början.

Budskap:

Det som fastnade hos mig var att kärlek och stöd från sina föräldrar är oerhört viktigt för ett barn. 

Mitt omdöme:

Jag tycker boken var spännande, olika fragment av historien vävdes samman bit för bit och jag hann misstänka samtliga karaktärer innan den sista pusselbiten lades i slutet. När jag läst den sista sidan tog det en stund att smälta historien. Boken lämnade ett starkt intryck på mig. Karaktärerna var intressanta och man fick följa deras inre monologer  och perspektiv. Hur känns det när ens barn försvinner? Vad gör man och hur reagerar man? 

”In i labyrinten” är skickligt skriven och definitivt värd att läsa om man gillar psykologiska thrillers. 

HÄR kan du köpa boken på adlibris. 

2 reaktioner på ”RECENSION | ”In i labyrinten” av Sigge Eklund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s