RECENSION | ”Jag, En” av David Levithan

Recension - Vill du läsa en unik berättelse, om kärlek utan gränser? Läs ”Jag, En” av David Levithan!

Sammanfattning av handlingen (inga spoilers):

Huvudpersonen ”En” byter kropp varje dag. En passerar som en tillfällig besökare genom andra människors liv, som ett spöke utan en egen kropp. Varje dag är en ny början och ett nytt slut. Därför får En aldrig en chans att bygga långvariga relationer. Men allting förändras när En blir förälskad. Men kan kärleken verkligen övervinna allt?  

Budskap: 

Jag tycker att boken förmedlar väldigt fina budskap. Bland annat om hur omständigheterna förändras drastiskt beroende på om man har en snygg kropp eller en ful kropp, en tjejkropp eller en killkropp.  

Men sanningen är att essensen i en människa inte är kopplat till utseende eller kön. Och man förälskar sig i en person, inte i en kropp. Kärleken är större än så. 

Mitt omdöme: 

Det är riktigt intressant med tankarna kring att essensen i en människa inte är kopplat till kön eller utseende. Jag gillar det skarpt. Jag gillar också själva grundidén i boken, att En byter kropp varje dag. Det är uppfriskande att läsa någonting nytt och utanför ramarna. 

Det är också fantastiskt med en bok som lyfter fram all kärlek, i alla dess former. För all kärlek är bra kärlek, oasvett kön, utseende, handikapp eller andra omständigheter. Det finns inga hinder för kärleken. Inte enligt mig, inte enligt David Levithan och inte enligt En.

Köp boken på adlibris HÄR // Läs mer om boken på Bokhoras recension HÄR 

Du är SÅ välkommen att dela med dig av dina egna tankar och åsikter om boken. Eller bara berätta en rolig historia. Tack för att du ville läsa min recension! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s