RECENSION | ”Som stjärnor i natten” av Jennifer Niven

Recension av Vill du läsa en innerlig och berörande ungdomsroman, som tar upp det samhället inte vill prata om? Läs ”Som stjärnor i natten”! 

Sammanfattning av handlingen:
Theodore Finch är skolan ”freak”. Han är en färgsprakande, kaotisk kille. Hans liv toppar i frenetisk verksamhet och dalar i ett mörkt ingenting. Det blir tidigt uppenbart för läsaren att Finch lider av en odiagnoserad psykisk ohälsa och är utlämnad att hantera detta på egen hand, utan stöd från varken familj eller vården. Samtidigt kämpar Violet Markey, en skolkamrat, med att hantera sin systers död. Hon och hennes familj är paralyserade av en ohanterlig sorg.
Theodore och Violet träffas på det mest udda vis; nämligen i skolans klocktorn för att hoppa. Istället går de ner tillsammans och en oväntad vänskap börjar växa mellan dem. De får stödja och hjälpa varandra. Men kan de rädda varandra?

Budskap:
Uppmärksamma psykisk ohälsa och vilka konsekvenserna blir av att inte ta det på allvar. Boken tar upp det som ingen annan vill prata om, det som ligger djupt begravt i tystnad. Nämligen: viljan att dö. Samtidigt tycker jag att boken förmedlar hur vackert det kan vara att leva, att leva för människor man älskar. 

Recension av
Mitt omdöme: 
Det är en oerhört innerlig bok och jag kan verkligen känna förtvivlan i att ensam drunkna i mörkret, i tystnaden. Jennifer Niven lyckas samtidigt väva in detta allvarliga och viktiga ämne i humor och vackra ljusglimtar. Små stjärnor av hopp. Jag kommer aldrig att glömma Theodore och Violet, de klamrade sig fast i mitt hjärta på ett sätt som bara riktigt bra karaktärer kan.

För dig som redan har läst boken vill jag tipsa om att både eleanoreandviolet.com och GERMmagazine existerar på riktigt! Detta visste inte jag förrän jag läste Beasbokhyllas recension. Superkul ju!

Du kan köpa boken på adlibris HÄR // läs den fantastiska recensionen av Beasbokhylla HÄR

4 reaktioner på ”RECENSION | ”Som stjärnor i natten” av Jennifer Niven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s